Grote talen

sigmund-EgwhIBec0Ck-unsplash

Grote talen

In de wereld spreekt men veel verschillende talen. De ene taal lijkt op de ander en de ander weer helemaal niet op het een. Omdat je veel verschillende soorten talen hebt is het soms lastig om met iemand anders uit het buitenland te communiceren. Maar omdat er talen zijn die op elkaar lijken en dus ook veel woorden hetzelfde betekenen kan het soms nog best gemakkelijk gaan met het communiceren met andere landen. Denk bijvoorbeeld aan Nederland en België. Over het algemeen is het best gemakkelijk om elkaar te verstaan en dus een gesprek kan voeren. Dat geldt dus ook voor andere landen. Engels is daarentegen wel echt de hoofdtaal van de wereld. Dit komt eigenlijk vanuit vroeger al uit. Omdat de Amerikanen en de Engelsen toen best belangrijk waren in meerdere dingen zoals de vaart van de producten over de wereld. Ook hebben zij veel nieuw land ontdekt.

Spaans ook een grote taal

Een andere grote taal in de wereld is Spaans. Op veel gebieden praten ze Spaans. Ook in zuid-amerika praten ze veel met Spaanse woorden. Spaans wordt dus wel over de hele wereld gesproken. Dat komt omdat veel mensen het een mooie taal vinden. Dat komt omdat de uitspraak anders klikt dan hoe het staat op papier. Mensen vinden het ook mooi klinken omdat het een mooi sfeertje geeft daarmee bedoel ik te zeggen dat als je de taal hoort al gelijk zin in vakantie krijgt.

Ook China

Ook is Chinees een grote staal wat ze overal op de wereld spreken. Dat komt met name dat China gewoon veel inwoners heeft. Daarom is de taal zo groot geworden. Het bedrijven en de taal beheersen is ook best lastig. Dat komt omdat ze andere tekens gebruiken dan die wij zijn gewend. Ook is het lastig omdat zij veel meer regels hebben om aan te houden. Zij hebben er zo meer dan 200 waar Italië er 16 van heeft. Daarom is chinees een van de moeilijkste talen om te leren. Naast chinees is Italiaans ook een erg moeilijke taal om te leren. Daarom wordt Italiaans ook veel minder gesproken in de wereld. Mensen vinden de taal zelf ook minder interessant dan bijvoorbeeld Spaans. Daarbij loopt Nederlands er achter met de taal als je het vergelijkt met andere landen. Nederlands wordt namelijk alleen gebruikt in Nederland zelf en in delen van België waar je het kan gebruiken. Ook in Suriname kan je in grotere steden Nederlands praten.

MEER TE WETEN KOMEN

Franse taal

Nederlandse taal

België 3 talen